پروتز سینه

یکی از جراحی‌های پرطرفدار در بین بانوانی که به داشتن سینه‌های خوش فرم و حجیم علاقه‌مند هستند، جراحی پروتز سینه است. اغلب بانوانی که تمایل به انجام پروتز سینه دارند این دسته از سوالات را در ذهن خود دارند که آیا بعد از جراحی پروتز سینه می‌توانند به نوزاد خود شیر بدهند؟ در صورتی که قصد بارداری و شیردهی دارید، زمان مناسب برای انجام جراحی پروتز سینه چه زمانی است؟ آیا ممکن است سیلیکون موجود در پروتز از طریق شیر به نوزاد انتقال پیدا کند؟ آیا در دوران بارداری و شیردهی امکان انجام جراحی پروتز سینه وجود دارد؟ برای یافتن پاسخ به تمامی به سوالات با ما همراه باشید. پروتز سینه یک روش ایده‌آل برای بانوانی است از اندازه، فرم و شکل سینه خود ناراضی هستند. این جراحی به بازسازی سینه‌ها از طریق افزایش حجم پستان با پروتز می‌پردازد. در برخی از افراد نیز به دلیل عدم تقارن سینه‌ها و یا افتادگی جزئی اقدام به جراحی پروتز سینه می‌کنند. این جراحی باید توسط بهترین جراح پروتز سینه انجام شود.

در پروسه عمل، جراح با ارائه مشاوره، بهترین نوع پروتز سینه را نسبت به شرایط و آناتومی بدن و همچنین انتظارات فرد از انجام این جراحی، پیشنهاد می‌کند. مواد پرکننده پروتز از جنس سیلیکون یا سالینی(آب نمک) هستند. درواقع سیلیکون جز عناصر موجود در طبیعت است. جراح با ایجاد برشی در سطح پوست، اقدام به گذاشتن پروتز به داخل سینه می‌کند. جایگیری پروتز روی عضله یا زیر عضله انجام می‌شود.

جریان شیردهی

شیر باید از آلوئول‌های داخلی خارج شود. مکیدن نوزاد، غده هیپوفیز را به ترشح اکسی توسین و پرولاکتین تحریک می‌کند. هنگامی که شیر به سینه‌های شما می‌رسد، هورمون اکسی توسین باعث می‌شود سلول‌های اطراف آلوئول که مملو از شیر است منقبض و از آن‌ها شیر خارج ‌شود. تمامی این مراحل پیچیده برای شیر دادن، به تعبیه پروتز ارتباطی ندارد و اگر مادری قادر به شیردادن باشد، با تعبیه پروتز اختلال پیدا نخواهد کرد. گاهی دیده می‌شود که بافت سینه بسیار کوچک است و نیاز به پروتز سینه دارد. همین کوچک بودن بافت سینه باعث کم بودن شیر مادر است و چه قبل از پروتز و چه بعد از پروتز شیر مادر کم خواهد بود و ربطی به عمل پروتز سینه ندارد.

آیا بعد از پروتز سینه می‌توان بارداری را تجربه کرد؟

اغلب بانوانی که تمایل به انجام پروتز سینه دارند نگرانی بابت بارداری و اختلالات شیردهی پس از جراحی پروتز سینه را دارند؟ عدم وجود اطلاعات کافی در رابطه با پروتز سینه و بارداری، موجب سردرگمی برخی از این افراد می‌شود.  خانم‌هایی که عمل پروتز سینه را انجام می‌دهند، هیچ مشکلی برای بارداری و شیردهی وجود ندارد. مگر اینکه به دلیل بی‌تجربگی و عدم آگاهی جراح از تکینک‌های نوین جراحی در حین عمل به غدد شیردهی و عصب‌های مربوط به آن آسیب وارد کند. در چنین شرایطی بعد از جراحی فرد با اختلال شیردهی مواجه خواهد شد. اما در شرایطی که جراح تخصص و مهارت کافی در این زمینه را داشته باشد، هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد و فرد می‌تواند با خیال راحت قبل از بارداری جراحی پروتز سینه را انجام دهد.  
چگونه عمل پروتز موجب اختلال در شیردهی می‌شود؟
با جایگذاری پروتز هیچ مشکلی در شیردهی ایجاد نمی‌شود زیرا بافت طبیعی و مجرای شیردهی در محل خودشان باقی می‌مانند و امکان شیردهی بعد از انجام این جراحی وجود خواهد داشت. اینکه شما می توانید با وجود پروتز سینه شیردهی داشته باشید یا خیر بستگی به وضیعت طبیعی سینه‌های شما قبل از جراحی دارد.

تاثیر محل قرارگیری پروتز بر روی شیردهی

از دیگر عوامل مهم و تعیین کننده در رابطه با پروتز سینه و شیردهی در آینده می‌توان به نحوه قرارگیری پروتز سینه اشاره کرد. ایجاد فشار به غدد، آسیب به اعصاب و خون‌رسانی موجب ایجاد اختلال در شیردهی می‌شود. پس جراح با در نظر گرفتن احتمال شیردهی و بارداری بعد از جراحی، بهترین گزینه را برای قراردادن پروتز انتخاب می‌کند تا به عدد شیردهی هیچ آسیبی وارد نشود.

به عنوان مثال: فرد به دلیل افتادگی سینه و کوچک بودن آن با مشورت جراح سینه، اقدام به جراحی لیفت و پروتز سینه می‌کند.در چنین شرایطی جراح با استفاده از دو تکنیک می‌تواند پروتز را داخل بافت سینه قرار دهد. جراح با در نظر گرفتن احتمال بارداری و شیردهی، یکی از روش‌هایی که ریسک کمتری نسبت به دیگری دارد را انتخاب می‌کند.  
چه مدت بعد از پروتز سینه باید بگذرد تا شیردهی انجام شود؟
شیردهی و بارداری بعد از بهبود کامل زخم‌ها در جراحی پروتز سینه بلامانع می‌باشد. بهترین زمان برای بارداری و شیردهی ۱ سال بعد از جراحی است.  
بهتر است چه زمانی پروتز سینه انجام دهیم ؟
در صورتی که تصمیم به بارداری و شیردهی دارید توصیه می‌شود که انجام جراحی پروتز سینه را تا بعد از اتمام شیردهی به تعویق بیاندازید چرا که به علت تغییرات هورمونی اندازه و فرم سینه‌ها بعد از بارداری و شیردهی دستخوش تغییراتی خواهد شد. سایز سینه‌ها در زمان بارداری به طور طبیعی افزایش پیدا می‌کند. در دوران بارداری بعلت تغییرات هورمونی و افزایش سن در اندازه و شکل سینه‌ها تغییراتی ایجاد می‌شود و این تغییرات تا پس از بارداری بعلت ترشح شیر ادامه خواهد داشت بنابراین بهتر است برای جلوگیری از دوباره کاری، عمل پروتز سینه را بعد از آخرین بارداری انجام دهید تا بتوانید برای مدت طولانی از نتیجه عمل لذت ببرید. در نتیجه بهترین زمان ممکن برای انجام پروتز سینه حداقل 3 ماه بعد از بارداری و در مادرانی که قصد شیردهی فزرند خود را دارند 3 ماه پس از شیردهی می‌باشد. بعد از دوران بارداری و شیردهی پروتز سینه انتخابی مناسب برای رفع افتادگی سینه‌هاست. این روش برای برگرداندن حجم ازدست‌رفته سینه‌ها و افتادگی آن‌ها بسیار موثر است. به‌خصوص اگر با روش‌های مختلف لیفت سینه همراه شود.

تأثیر بارداری بعد از جراحی پروتز سینه

ممکن است شما نگران تأثیر شیردهی روی ظاهر سینه‌ها پس از عمل جراحی پروتز سینه باشید. باید این نکته را در نظر داشت که در هر صورت، سایز و شکل سینه‌ها در دوران شیردهی و بارداری دچار تغییر می‌شود. بعد از اتمام بارداری و شیردهی، شاهد شل شدن سینه‌ها، کشیدگی و ترک پوستی خواهید بود. بزرگ شدن سینه‌ها به‌دلیل تجمع شیر، تغییرات هورمونی و کشیدگی‌های متعدد ناشی از مکیدن نوزاد، امری طبیعی است. شیردهی تأثیری روی ایمپلنت نمی‌گذارد اما ممکن است به طور کلی روی ظاهر و شکل کلی سینه‌ها تأثیرگذار باشد. در بسیاری از افراد سینه بعد از بارداری و شیردهی به حالت اول بر می‌گردد.

آیا شیردادن با سینه‌ی پروتز شده برای نوزاد عوارض دارد؟

تغذیه نوزاد با شیر مادر با وجود پروتز در سینه، هیچ گونه خطر و عارضه‌ای را برای کودک به همراه ندارد و در شیر بانوانی که این جراحی را انجام داده‌اند، هیچ ماده مضری وجود ندارد و تفاوتی بین شیر مادران با پروتز سینه و مادران دیگر وجود ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *