آیا BMI شما برای جراحی زیبایی شکم مناسب است؟؟

ابدومینوپلاستی یک روش جراحی پلاستیک است. جراحی زیبایی شکم یا همان ابدومینوپلاستی یکی از شایع‌ترین جراحی پیکرتراشی‌ برای زیبایی و اصلاح بدشکلی بدن است که بمنظور کوچک کردن شکم افتاده و بزرگ انجام می‌شود. در واقع این جراحی یکی از بهترین راهکارها برای حذف چربی‌های اضافه نواحی همچون شکم و پهلو است. ابدومینوپلاستی عملی است که در آن چربی‌ها و پوست اضافی شکم که حالت کشسانی خود را از دست داده، برداشته می‌شود و عضلات شکم سفت می‌شود. در واقع این جراحی نباید به عنوان روشی برای درمان چاقی مفرط در نظر گرفته شود. در صورتی که نیاز به جراحی لاغری دارید به سراغ ابدومینوپلاستی نروید. در واقع لیپوساکشن و ابدومینوپلاستی کمکی به آب کردن چربی بدنتان نخواهد کرد. جراحی زیبایی شکم پس از کاهش وزن و آب کردن چربی‌ها به منظور کشیدن عضلات و حذف پوست‌های افتاده شکم، انجام می‌شود.

این جراحی معمولا در خانم‌هایی که به دلیل افزایش حجم چربی، افتادگی پوست و شلی عضلات شکم بعد از حاملگی و افزایش حجم آن، بیشتر انجام می‌شود. البته این جراحی برای آقایان نیز مناسب است در واقع افرادی که از سایز و اندازه شکم خود راضی نیستند و دچار شاخص چاقی هستند می‌‌توانند به کمک جراحی ابدومینوپلاستی حجم زیادی از شکم خود را برداشته و با داشتن یک اندام ایده آل و زیبا از لحظات زندگی لذت می‌برند. ابدومینوپلاستی برای افرادی که از ورزش و رژیم به نتیجه نرسیده‌اند و افزایش وزن نخواهند داشت و وزن ایده آلی دارند، مناسب است. جراحان پلاستیک توصیه می‌کنند، کسانی که قصد انجام این جراحی را دارند باید دارای توده بدنی یا BMI زیر ۳۰ باشند اما برخی از جراحان نیز افرادی با  BMI  بین ۳۰ تا ۳۵ را نیز جراحی می‌کنند. در ادامه به توضیح وزن ایده آل و BMI مناسب برای جراحی شکم میپردازیم.  

وزن ایده آل و  BMI مناسب برای جراحی زیبایی شکم

برای انجام این جراحی می‌بایست جراح پلاستیک شما را از لحاظ وزنی و شرایط سنی مورد بررسی قرار دهد و جراح با توجه به این معیارها، می‌تواند فرد مناسب برای جراحی را انتخاب نماید. به طور معمول کاندیدای جراحی نباید وزن بسیار بالایی از تعریف استاندارد وزن بنام توده بدنی یا BMI (Body Mass Index) داشته باشند. در صورتی که فرد بیش از ۱۵ تا ۲۰ کیلو اضافه وزن داشته باشد، در چنین مواردی بایستی در ابتدا با کمک گرفتن از رژیم‌های غذایی مناسب اقدام به کاهش وزن نموده تا وزن فرد نزدیک به وزن ایده آل شود، سپس اقدام به جراحی شکم نماید.

فردی که می‌خواهد ابدومینوپلاستی انجام دهد بایستی BMI کمتر از ۳۵ داشته باشد زیرا افرادی که توده بدنی بیش از ۳۵ دارند (یعنی دارای چاقی منتشر هستند) بایستی در ابتدا اقدام به کاهش وزن نموده سپس تحت جراحی ابدومینوپلاستی قرار گیرند. چون در چنین شرایطی ریسک انجام عمل کمتر شده و نتیجه عمل بهتر خواهد بود.  
فرمول به دست آوردن BMI استاندارد
اندازه گیری BMI برای بررسی اینکه آیا وزن شما نسبت به قد شما در یک محدوده سالم است یا نه، استفاده می‌شود. این روش ابزاری است که به جراح پلاستیک کمک می‌کند تا در تعیین ایمنی و مناسب بودن روش‌های جراحی پلاستیک انتخابی برای بیمار کمک می‌کند. اندازه گیری  BMI برای اکثر افراد بالای ۱۸ سال مفید است. اما این فقط یک تخمین است و سن، قومیت، جنسیت و ترکیب بدن را در نظر گرفته نمی‌شود.   در حقیقت شاخص توده بدنی، برای محاسبه میزان چربی بیمار نسبت به اسکلت بدن خود فرد است. این فرمول بدین صورت است که وزن بدن تقسیم بر مجذور قد براساس متر می‌باشد. در اینجا یک قانون کلی وجود دارد:
  • BMI  کمتر از ۱۸٫۵ => کمبود وزن
  • BMI  بین ۱۸٫۹ تا ۲۴٫۹ => وزن طبیعی
  • BMI  بین ۲۵ تا ۲۹٫۹ => اضافه وزن
  • BMI  روی ۳۰  یا بالاتر => چاقی
  • BMI  روی ۴۰  یا بالاتر => بسیار چاق
 

ارتباط BMI با جراحی پلاستیک

در واقع BMI معیار مناسبی برای سلامتی نیست و ممکن است فرد  BMI بالایی داشته باشد و چربی بدن کمی داشته باشید. شاخص دیگری که می‌توان از طریق آن سلامتی بدن را سنجید، اندازه‌گیری دور کمر است. اندازه گیری دور کمر می تواند میزان چربی داخلی شکم را که قلب، کلیه ها ، کبد ، اندام های گوارشی و لوزالمعده را می پوشاند پیش بینی کند. بانوان با دور کمر بیش از 80 یا ۸۷ سانتی متر و مردان با دور کمر بیش از 94 یا ۱۰۲ سانتی متر نشانگر میزان بالای چربی احشایی یا داخلی است. چربی اضافی بدن در اطراف کمر به شدت با دیابت و بیماری‌های قلبی ارتباط مستقیم دارد که می‌تواند سلامتی فرد را در معرض خطر  قرار دهند. از نظر جراحان معمولاً BMI کمتر از ۳۰ برای انجام جراحی پلاستیک مناسب است. بنابراین بهتر است به مدت شش ماه قبل از جراحی پلاستیک وزن هدف و BMI خود را تثبیت کنید.  

ضرورت داشتن BMI مناسب برای جراحی پلاستیک

مطالعات نشان می‌دهد که شاخص توده بدنی رابطه تنگا تنگی با عوارض بعد از جراحی دارد به اینصورت که با افزایش شاخص توده بدنی (BMI) احتمال ایجاد عوارض پس از جراحی و تاخیر در بهبودی افزایش می‌یابد. افراد با BMI نرمال در بیشتر بیماران نتایج بهتری از جراحی می‌گیرند. بیماران با BMI بالا در معرض خطر عوارض جراحی قرار دارند. این عوارض می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
  1. لخته خون (DVT) و آمبولی ریوی (PE) این خطرناک‌ترین عارضه در جراحی‌های زیبایی بدن است و بیماران با BMI بالا احتمال این عارضه افزایش می‌یابد.
  2. آپنه خواب – بیماران مبتلا به اضافه وزن خطر بالاتری برای آپنه خواب دارند که می‌تواند در حین جراحی و یا بعد از آن مشکل ایجاد کند.
  3. کبد چرب – بیماران با BMI بالا در معرض خطر اختلال عملکرد کبد همراه با تجمع چربی هستند. کبد نقش مهمی در التهاب و ترمیم زخم دارد.
  4. عفونت های محل جراحی – در بیماران با BMI بالا احتمال عفونت پس از جراحی بسیار بیشتر است.
  5. سایر موارد ترمیم زخم – جدایی زخم، نکروز بافتی و تجمع مایع در بیمار BMI بالا بسیار بیشتر است.
  6. و در نهایت گرفتن نتیجه مطلوب از این جراحی است که در این افراد چندان قابل قبول نیست.
توجه به این نکته مهم است که جراحی‌های پلاستیک از جمله ابدمینوپلاستی و لیپوساکشن هرگز جایگزینی برای کاهش وزن حاصل از یک رژیم غذایی سالم و برنامه ورزشی نیست! در ادامه به توضیح مختصری از این دو جراحی میپردازیم.  

ابدومینوپلاستی

ابدومینوپلاستی یکی از بهترین و رایج‌ترین جراحی‌های ترمیمی می‌باشد که موجب هرچه زیباتر شدن اندام شما خواهد شد. این روش با برداشتن پوست اضافی، اسکار، استرچ مارک و چربی از روی شکم باعث کشیده‌تر و زیباتر دیده شدن عضلات شکم می‌شود. ابدومینوپلاستی باید پس از ثبات وزنی افراد انجام شود و معمولا برای افرادی که اضافه وزن زیاد دارند، توصیه نمی‌شود.

یکی از مناسب‌ترین جراحی‌های زیبایی که باعث تغییرات زیادی در اندام فرد می‌شود جراحی زیبایی شکم است این جراحی که به عنوان ابدومینوپلاستی نیز شناخته می‌شود، مناسب‌ترین روش برای از بین بردن و برداشتن چربی های اضافه و انباشته شده در ناحیه شکم و پهلو است. همچنین به کمک این روش می‌توان ترک‌های پوستی روی شکم از بین رفته و عضلات شکم کشیده شوند. بایستی این جراحی زیر نظر بهترین جراح زیبایی شکم صورت بگیرد. دوره نقاهت ابدومینوپلاستی نسبتا کوتاه است و معمولا درصد بالایی از بیماران از انجام این جراحی رضایت کامل دارند.  

 لیپوساکشن

لیپوساکشن از دیگر جراحی‌های رایج لاغری می‌باشد، که طرفداران بسیاری دارد. در این روش پزشک جراح با یک دستگاه مکش، چربی‌های سرسخت بدن شما، که با رژیم غذایی و ورزش از بین نمی‌روند را از بین می‌برد. این روش نیز معمولا برای لاغری موضعی قسمت‌هایی از جمله باسن، شکم، ران، کمر، بازو‌ها و صورت مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر به دنبال روشی برای از بین بردن چربی‌های موضعی خود هستید، لیپوساکشن می‌تواند بهترین گزینه‌ برای لاغری موضعی باشند. مدت زمان جراحی لیپوماتیک معمولا بسیار کوتاه است و به راحتی انجام می‌پذیرد. پس از انجام جراحی نیز، بیمار در مدت زمان کوتاهی بهبود یافته و به فعالیت‌های روزمره خود بازمی‌گردد. انتخاب بهترین جراح پلاستیک یکی از مهم‌ترین فاکتورهای قبل از اقدام به جراحی شکم است چرا که با انتخاب بهترین جراح ابدومینوپلاستی می‌توانید از وقوع خسارات و عوارض احتمالی بعد از جراحی جلوگیری کنید و با آرامش خاطر جراحی خود را بدون استرس و نگرانی انجام دهید و از زیبایی خود لذت ببرید.  
مقایسه جراحی لاغری با ابدومینوپلاستی
در واقع این جراحی نباید به عنوان روشی برای درمان چاقی مفرط در نظر گرفته شود. در صورتی که نیاز به جراحی لاغری دارید به سراغ ابدومینوپلاستی نروید. در واقع لیپوساکشن و ابدومینوپلاستی کمکی به آب کردن چربی بدنتان نخواهد کرد. جراحی زیبایی شکم پس از کاهش وزن و آب کردن چربی‌ها به منظور کشیدن عضلات و حذف پوست‌های افتاده شکم، انجام می‌شود.
برای بیماری که از چاقی مفرط رنج ببرد بهترین راه حل کاهش وزن و لاغری است نه ابدومینوپلاستی. اسلیو معده یا انواع دیگر جراحی‌های لاغری روشی مناسب برای کاهش چربی‌ها و کاهش سطح BMI بدن می‌باشند. در صورتی که بیمار نیاز به انجام هر دو جراحی (ابدومینوپلاستی و لاغری) داشته باشد جراحی لاغری باید قبل از ابدومینوپلاستی انجام شود که بستگی به صلاحدید جراح و شرایط بیمار دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *