توصیه بهترین جراح پلاستیک در زمینه مصرف الکل و سیگار بعد از جراحی بینی

سال‌هاست که مصرف الکل و سیگار و تأثیر آن بر جراحی بینی موضوع داغ جراحان پلاستیک قرار گرفته است. همه ما از خطرات جدی مصرف سیگار و الکل مطلع هستیم. تاثیر الکل و سیگار بر جراحی بینی بسیار مخرب است. نه تنها در رینوپلاستی، بلکه در سایر عمل‌های مربوط به زیبایی نیز، مصرف الکل به عنوان یک عامل مخرب شناخته شده است چرا که نوشیدن مشروبات الکلی تاثیر مستقیم و منفی بر روند بهبودی بعد از جراحی بینی دارد. 

 

افرادی که به صورت مداوم الکل مصرف می‌کنند، بدن خود را در معرض خطر قرار می‌دهند و در زمان انجام عمل نیز ممکن است دچار عوارض عیر قابل پیش بینی شوند. پس از آنجایی که هیچ جراح با تجربه و متخصص ریسک جراحی بینی فردی راکه از سیگار و الکل استفاده می‌کند، را نمی‌پذیرد پس در صورتی که الکل مصرف می‌کنید و قصد عمل زیبایی بینی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام به ترک آن کنید. 

 

تاثیر مصرف سیگار بر جراحی بینی

در افراد سیگاری به دلیل وجود سموم بسیار خطرناک در سیگار، باعث تنگ شدن عروق خونی شده و گردش خون به درستی انجام نمی‌شود در نتیجه این امر آسیب جدی به پوست می‌رسد و شادابی و سلامت پوست را تحت شعاع قرار می‌دهد و روند بهبود بعد از جراحی را مختل می‌کند.

کشیدن سیگار باعث اختلال در دیواره عروق خونی می شود، که باعث تنگی رگ ها گفته می شود و همین تنگی رگ ها بیماری های قلبی و سکته قلبی را برای فرد به ارمغان می آورد، زیرا خون کافی به عروق قلبی نمی رسد. به همین دلیل است که بسیار توصیه می شود که سیگار را دو هفته قبل از جراحی بینی کنار بگذارید، زیرا عامل مهم در ترمیم و بازسازی تمام نقاط بدن خون رسانی است وقتی روند خون رسانی با اختلال مواجهه شود به تبع آن روند بهبودی هم کند می شود. 

بیماری دیابت و سیگار کشیدن به عنوان دو عامل مختل کننده روند خون رسانی شناخته شده اند. وقتی از دو هفته قبل از جراحی سیگار کشیدن را کنار بگذارید باعث می شود روند ترمیمی پوست به حالت سابق خود باز گردد. جراحی بینی در افراد سیگاری با بهبودی دیر تر و باقی ماندن آثار بخیه و زخم انجام می شود. در نتیجه سیگار کشیدن مساوی با نقص خون رسانی در بدن است.

 

در این افراد به دلیل گردش خون ضعیف و کمبود اکسیژن، فرآیند ترمیم زخم به تعویق می‌افتد و همین امر موجب بروز عفونت در بافت و نواحی جراحی شده می‌شود. سیگار کشیدن باعث مردن سلول‌های پوستی می‌شود و ممکن است جای اسکار بعد از جراحی بینی باقی بماند و پوست دچار بافت مردگی شود. هم چنین می تواند شانس موفقیت آمیز شدن عمل جراحی را کاهش دهد.

 

تاثیر نوشیدن الکل بر جراحی بینی

الکل برخلاف سیگار خاصیت ضد انعقادگی دارد که باعث بزرگ شدن رگ های خونی شده و مانند داروهای رقیق کننده خون عمل می‌کند. کسانی که الکل مصرف می‌کنند خون رقیق‌تری نسبت به سایر افراد‌ دارند و جراحان از جراحی چنین افرادی اجتناب می‌کنند چرا که علی رغم اینکه در حالت عادی خونریزی بعد از جراحی بینی بسیار اندک است ولی درصورتی که سیگار و الکل مصرف کرده باشید دیگر اینطور نخواهد بود و در صورت هرگونه خونریزی احتمالی در جراحی کنترل آن بسیار دشوار می‌شود.

 

از دیگر تأثیرات نوشیدن الکل نوشیدن الکل باعث مقاومت بدن در مقابل داروهای بیهوشی و بی حسی می‌شود. نوشیدن الکل ادرار آور است و موجب تکرر ادرار می‌شود که در پی آن بدن با کم آبی و خشکی پوست مواجه می‌شود. بعد از جراحی بینی پوست این قسمت بسیار حساس شده و امکان ترک خوردن آن وجود دارد. طبق تجویز جراح پلاستیک بعد از جراحی، نوشیدن آب یکی از مهم‌ترین مراقبت بعد از عمل محسوب می‌شود تا پوست بینی دچار خشکی و ترک خوردگی نشود بنابراین باید از مصرف الکل خودداری کنید.

رقیق شدن خون، متورم شدن و گشاد شدن رگ های خونی یکی دیگر از مضرات استفاده الکل می‌باشد. تورم رگ‌های خونی باعث تورم بینی و کبودی بیشتر پس از جراحی بینی می‌باشد. به طور معمول بینی جراحی شده به مدت ۱۲ الی ۱۸ ماه متورم است و برای کاهش تورم بینی باید از مصرف الکل خودداری کرد.

 

مصرف نوشیدنی های الکلی به طرز چشمگیری سطح سیستم ایمنی بدن را کاهش می‌دهد. در نتیجه در اثر کاهش سطح سیستم ایمنی بدن، روند بهبودی بعد از جراحی بینی نیز دچار اختلال می‌شود.

وقتی سیستم ایمنی بدن با اختلال روبرو شود، انواع بیماری ها و مشکلات به بدن فرد هجوم می آورند. سیستم ایمنی بدن به صورت فعال، با انواع و اقسام تهدید های بدن مبارزه می‌کند و آن‌ها را شکست می دهد اما زمانی که این سیستم به هر دلیلی تضعیف شود، فرد نباید به هیچ وجه یک عمل جراحی سنگین مثل عمل بینی را پشت سر بگذارد. در چنین شرایطی انجام عمل برای فرد، خطرآفرین خواهد بود.

 

حال وقت آن رسیده است که 

با توجه به مضرات فراوان استعمال سیگار و نوشیدن الکل حال وقت آن رسیده است که نه تنها برای سلامتی عمومی خود بلکه برای انجام جراحی زیبایی بینی سیگار و الکل را برای همیشه کنار بگذارید.

*توجه داشته باشید نتایج حاصله از عمل جراحی زیبایی بینی بسته به میزان سلامت عمومی شما دارد. در واقع جراحی بینی بهانه‌ی خوبی برای ترک همیشگی سیگار است چرا که سیگار کشیدن آسیب‌های بسیار جدی را به سلامت شما وارد می‌کند.

 

مراقبت‌های قبل از جراحی

حتما قبل از جراحی در مورد مراقبت‌های قبل و بعد از جراحی و اهمیت رعایت آن با جراح بینی خود مشورت کنید.

 

تغذیه مناسب قبل از جراحی بینی

دانستن آنچه که باید بعد از جراحی زیبایی بینی مصرف کنید، بسیار مهم است. برخی افراد از دوره نقاهت عمل بینی به عنوان فرصتی برای کاهش وزن خود استفاده می‌کنند در حالی که تغذیه مناسب در دوره نقاهت از اهمیت بالایی برای کاهش عوارض جراحی بینی و بیهوشی، برخوردار است. بنابراین، حتماً از پزشک خود بخواهید که یک دستور خاص غذایی برای بعد از عملتان مناسب با شرایط شما، تجویز کند.

رعایت رژیم غذایی سالم موجب تسریع در بهبود و جلوگیری از عفونت‌های احتمالی پس از جراحی می‌شود. مصرف انواع میوه ها، سبزیجات، دانه‌های غلات را افزایش دهید. خوردن سیر، جنسینگ، ماهی و روغن ماهی را کنار بگذارید.

سه هفته قبل از جراحی بینی مصرف مولتی ویتامین‌ها و مکمل‌ها را شروع کنید. مصرف ویتامین A، ویتامین C و بروملین را نیز به شما که قصد جراحی بینی دارید توصیه می‌کنیم. در مصرف ویتامین‌ها حد تعادل را رعایت کنید. ویتامینC، تنها ویتامینی است که در این دوران میتوانید بیشتر از بقیه ویتامین‌ها مصرف کنید، مصرف این ویتامین در روند بهبود زخم‌های بعد از جراحی بسیار کارساز است. برای مطالعه بیشتر به لینک تغذیه مناسب بعد از جراحی بینی مراجعه کنید.

 

مراقبت‌های بعد از جراحی بینی

تا چند روز اول بعد از عمل باید این موارد را رعایت کنید:

  • سر باید در چند روز اول در هنگام خواب بالاتر از بدن قرار گیرد.
  • از کمپرس یخ برای کاهش کبودی و تورم استفاده کنید.
  • برای سهولت در تعویض لباس از لباس های جلوباز و دکمه دار استفاده نمایید.
  • تا زمانی که پانسمان بر روی بینی دارید از دوش گرفتن خودداری کنید
  • برای شما جویدن در روزهای ابتدایی سخت خواهد بود پس از غذا های رقیق و مقوی و مصرف مایعات بدون نی غافل نشوید.
  • از عینک آفتابی و عینک طبی بر روی بینی تا حداقل ۴ هفته خود دادری کنید.
  • تا زمانی که پزشک به شما اجازه نداده است پانسمان‌های خود را برندارید.
  • از قرار گرفتن بینی در معرض نور آفتاب خودداری کنید از کرم‌های ضدآفتاب قوی استفاده کنید.
  • تا ده روز از فین کردن و تخلیه محتویات بینی خود خودداری کنید.
  • در مقابل ضربه خوردن به بینی خود مراقبت به خرج دهید.
  • از ورزش کردن و یا هرگونه فعالیت سنگین خودداری کنید.

 

بلافاصله بعد از عمل بینی چی نخوریم؟

الکل: الکل می‌تواند احتمال خونریزی را بعد از عمل افزایش دهد و ممکن است باعث تورم و کبودی بیشتر شود. همچنین، نوشیدن الکل در هنگام استفاده از داروهای ضد درد بسیار خطرناک است و ممکن است باعث مشکلات جدی در سلامتی شود. به همین دلیل توصیه می‌شود نوشیدن دوباره الکل را به ۶ هفته بعد از عمل  موکول کنید.

 

نوشیدنی کافئین دار: توصیه می‌شود از مصرف کافئین بعد از عمل خودداری کنید؛ زیرا کافئین ممکن است بهبود زخم را به تأخیر بیندازد. در حالی که ممکن است برای بیمارانی که عادت به مصرف روزانه قهوه یا چای دارند، رعایت این مورد بسیار سخت باشد، اما متوقف کردن مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار در دوره بهبودی بسیار مهم است.

 

سیگار : بهتر است ترک سیگار را ۲ الی ۴ هفته قبل از عمل جراحی بینی خود آغاز کنید. برای ترک سیگار به یاد داشته باشید از آدامس‌ها و چسب‌های ترک سیگار که حاوی نیکوتین می‌باشند استفاده نکنید. پس از جراحی بینی نیز نمی‌توانید بلافاصله شروع به کشیدن سیگار نمائید.  پزشکان این زمان را ۲ هفته الی ۲ ماه تعیین می‌کنند. 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *