ماموپلاستی کاهشی (Breast reduction)

جراحی ماموپلاستی کاهنده یا کاهشی معمولا برای زنانی که به دلیل بزرگ بودن سینه‌های خود احساس سنگینی و درد در ناحیه سینه دارند، مناسب است. شاید در یک نگاه بزرگ بودن سینه برای برخی افراد خوش آیند و جذاب باشد ولی زمانی که اندازه آن از حد طبیعی بیشتر باشد به مرور زمان سینه‌های سنگین روی عصب گردن و ستون فقرات تاثیر می‌گذارند و باعث کشیدگی رباط گردن شانه و کمر می‌شود. سنگینی و کشش به مرور باعث خستگی ماهیچه‌ها و دردهای مزمن می‌شود. بسیاری از زنان از اندازه سینه‌های خود خجالت می‌کشند و از تناسب اندام خود ناراضی هستند و با وجود سینه‌های بزرگ نمی‌توانند لباس دلخواه خود را بپوشند. عمل ماموپلاستی کاهشی به کمک این افراد آمده و با تغییر در سایز و فرم سینه موجب ایجاد حس خوب در فرد می‌شود. با تمامی این تفاسیر عمل ماموپلاستی کاهشی حتما باید با مشورت فوق تخصص جراحی پلاستیک و آگاهی از تغییرات پس از عمل، انجام شود. در واقع ابتدا باید توسط جراح معاینه شوید تا درصورت نیاز اقدام به جراحی کنید. در برخی موارد بیمار فکر می‌کند که نیاز به عمل ماموپلاستی کاهشی دارد در حالی که بعد مراجعه و معاینه حضوری توسط جراح، پزشک به دلایلی فرد را از انجام این عمل منع می‌کند. برای تصمیم گیری در این زمینه باید بدانید که این جراحی چه عوارضی دارد و همچنین این عمل برای چه کسانی انجام نمی‌شود. نتایج حاصل از عمل بسته به فرم و ویژگی‌های بدن فرد و همچنین تکنیک‌های جراحی در هر فرد متفاوت است.

عمل کوچک کردن سینه

ماموپلاستی کاهشی یک جراحی پلاستیک زیبایی است که برای زنانی که دارای سینه‌های بزرگ هستند، انجام می‌شود. این در حالی است که این جراحی برای برخی از زنان جنبه درمانی دارد و بمنظور کاهش درد و رفع مشکلات حرکتی انجام می‌شود. در طول این جراحی چربی و بافت اضافه از سینه خارج می‌شود و بیمار می‌تواند سینه‌هایی با چارچوب بدنی خود داشته باشد. همانطور که گفته شد در این جراحی با خارج کردن بافت، چربی و غدد اضافی سینه، حجم سینه را کاهش می‌دهند. فوق تخصص جراحی پلاستیک با انجام چند برش خاص و جدا کردن بخش‌های اضافی، سینه را کوچک می‌کند و برای طبیعی تر شدن حالت سینه جای نوک و هاله سینه را تغییر می‌دهد. ماموپلاستی کاهشی تنها برای کوچک کردن سینه استفاده نمی‌شود بلکه عدم تقارن در سینه‌ها با این جراحی قابل اصلاح است.

عواملی که موجب بزرگ شدن سینه در زنان می‌شود:

عوامل ژنتیکی: ژنتیک در تعیین اندازه و شکل سینه نقش مهمی دارد. ژن‌ها بر مقدار هورمون‌هایی که بر بافت پستان اثر گذارند تأثیر می‌گذارند. ژن‌ها ضخامت و همچنین پوست اطراف سینه‌ها را تعیین می‌کنند. سینه‌های شما ممکن است تحت تاثیر هر دو طرف خانواده باشد. به همین دلیل زنانی هستند که لاغرند ولی سینه‌های بزرگی دارند. وزن بدن: سینه‌های شما از بافت‌های زیادی تشکیل شده‌اند. این بافت‌ها از چربی تشکیل شده است، بنابراین تصادفی نیست که سینه های شما بزرگ یا کوچک باشد این بدان معنی است که وقتی وزن خود را افزایش می دهید، سینه هایتان بیشتر رشد می‌کنند. به همین ترتیب، هنگام کاهش وزن، سینه هایتان ممکن است با توجه به مقدار چربی که از دست می دهید، تغییر کنند. بنابراین، هنگام کاهش وزن، ممکن است پستان دچار تغییراتی شوند.

تغییرات هورمونی: سینه‌های شما اغلب در طول دوره‌های زمانی که سطح هورمون شما نوسان می‌کند، افزایش می‌یابد. برای مثال، سینه‌ها در حین بارداری، شیردهی و قبل از دوره قاعدگی افزایش می‌یابد. تغییرات در هورمون‌ها در این دوره سبب افزایش سینه‌های شما می‌شود؛ تغذیه با شیر مادر همچنین می‌تواند سینه ها را بزرگتر کند، زیرا آنها حاوی شیر بیشتری هستن. انباشت هورمون: بسیاری از زنان پیش از یائسگی به طور طبیعی سینه‌های بزرگ دارند این به دلیل افزایش هورمون جنسی هورمون استروژن در خون است. برخی داروها: برخی از داروهایی که حاوی هورمون‌های جنسی استروژن هستند، مانند قرص‌های کنترل بارداری یا درمان جایگزینی هورمون می‌توانند منجر به افزایش اندازه سینه‌ها شوند. این باعث می‌شود که سینه بزرگتر از قبل شود.  
چه کسانی نمی‌توانند جراحی ماموپلاستی کاهشی را انجام دهند؟
محدودیت‌هایی برای انجام عمل کوچک کردن سینه وجود دارد از جمله:

افراد دیابتی
اگر دیابت وابسته به انسولین داشته باشید، هر گونه عمل جراحی غیرضروری برای شما ممنوع است. اما اگر قند خون ناشتا شما کم‌تر از ۱۱۵ باشد، می‌توانید با مشورت پزشک و صلاح‌دید جراح، عمل کوچک کردن سینه را انجام دهید.  
افرادی که فشار‌ خون دارند.
اگر فشار خون شما بالا باشد، ممکن است جراحی و بیهوشی برایتان خطرساز شود. به همین‌دلیل بهتر است، قبل از جراحی، نسبت به کنترل فشارخون اقدام کنید و تحت نظر متخصص قرار بگیرید. بعد از استفاده از دارو‌های کنترل‌کننده فشارخون، با مشورت جراح، متخصص بیهوشی و پزشکی که برای کنترل فشارخون تحت نظر او هستید، می‌توانید برای جراحی تصمیم بگیرید.  
افراد سیگاری و الکلی
افرادی سیگار و الکل مصرف می‌کنند کاندیدای مناسبی برای انجام جراحی ماموپلاستی نیستند چرا که سیگار خون‌رسانی را با مشکل مواجه می‌کند؛ در نتیجه، ممکن است با مشکلاتی که در ادامه خواهیم گفت مواجه شوید:
  • تاخیر در بهبود زخم
  • تیره شدن بخیه‌ها
  • عدم خون‌رسانی و نکروز بافت سینه
  • عفونت
 
بارداری و شیردهی
در صورتی که قصد بارداری و شیردهی دارید، باید این عمل را به تعویق بیاندازید. ممکن است عمل کوچک کردن سینه بر میزان شیردهی شما اثر منفی بگذارد. البته بسته به میزان مهارت پزشک و همچنین تکنیک به ‌کار رفته در جراحی، میزان آسیب به مجاری شیردهی متفاوت است. حتما باید جراح خود را از قصد خود برای بارداری آگاه کنید تا بهترین تصمیم برای وضعیت شما گرفته شود.

مراقبت‌های قبل از جراحی ماموپلاستی

پیش از انجام عمل کوچک کردن سینه، بیمار در یک جلسه مشاوره با جراح درباره شرایط و گزینه‌های عمل مشورت می‌کند. جراح گزینه‌های مختلف جراحی را با توجه به سایز و فرم سینه ارزیابی کرده و جراحی را از پیش برنامه ریزی می‌کند.  

مراقبت‌های بعد از جراحی ماموپلاستی

مراقبت‌های درست و اصولی بعد از جراحی است که توسط جراح قبل از عمل توصیه می‌شود. مراقبت‌های بعد از عمل که در طول دوره نقاهت انجام می‌شود به اندازه‌ای اهمیت دارد که در صورت رعایت نکردن، عوارض آن مستقیمأ برروی نتایج جراحی تأثیر دارد. به عنوان مثال، رفع کردن جای بخیه عمل ماموپلاستی مهم‌ترین نکته‌ای است که در صورت رعایت اصولی مراقبت‌های بعد از جراحی تعیین کننده نتیجه مطلوب از جراحی زیبایی سینه را در بر خواهد داشت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *