اسکار عمل ماموپلاستی

باقیماندن جای بخیه بعد از جراحی ماموپلاستی یکی از دغدغه‌های اصلی و مشترک بین تمامی متقاضیان جراحی زیبایی سینه است. جراحی زیبایی سینه معمولا شامل بزرگ کردن سینه با استفاده از پروتز سینه برای خانوم‌هایی که از کوچک بودن سینه‌های خود رنج می‌برند و یا ترمیم و بازسازی سینه‌های سرطانی و یا کوچک کردن سینه‌های بزرگ با استفاده از روش عمل پیکرتراشی یا عمل کوچک کردن سینه یا جراحی ماموپلاستی کاهشی می‌باشد. یک اصطلاح اشتباه در بین عموم مردم رواج پیدا کرده است که جراحی ماموپلاستی، جراحی است که فقط برای کوچک سینه کاربرد دارد. این در حالی است که عمل ماموپلاستی هم برای افزایش و هم برای کاهش اندازه سینه انجام می‌شود و این عمل جز یکی از محبوب‌ترین جراحی زیبایی سینه در بین خانم‌ها بشمار می‌رود.

 

همانطور که گفته شد یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های خانم‌هایی که می‌خواهند جراحی ماموپلاستی انجام دهند، جای بخیه بعد از جراحی است. این نکته به اندازه‌ای اساسی است که اکثر افراد بیخیال انجام جراحی می‌شوند. در حالی که یک نکته بسیار مهم در دوره نقاهت بعد از عمل وجود دارد و آن انجام مراقبت‌های درست و اصولی بعد از جراحی است که توسط جراح قبل از عمل توصیه می‌شود. مراقبت‌های بعد از عمل که در طول دوره نقاهت انجام می‌شود به اندازه‌ای اهمیت دارد که در صورت رعایت نکردن، عوارض آن مستقیمأ برروی نتایج جراحی تأثیر دارد. به عنوان مثال، رفع کردن جای بخیه عمل ماموپلاستی مهم‌ترین نکته‌ای است که در صورت رعایت اصولی مراقبت‌های بعد از جراحی تعیین کننده نتیجه مطلوب از جراحی زیبایی سینه را در بر خواهد داشت.

 

آیا جای زخم بعد از عمل ماموپلاستی باقی می‌ماند؟

جراحی زیبایی سینه به دلیل تهاجمی بودن، اسکارها و جای زخم‌های مختلفی در پوست بدن ایجاد می‌کند. رعایت کردن موارد بهداشتی و مراقبت‌های لازم در دوره نقاهت عمل ماموپلاستی، عوارض ناشی از جراحی را تا حد ممکن کاهش می‌دهد و تأثیر بسزایی برروی نتایج حاصل از عمل دارد. اما باید این نکته را هم در نظر بگیریم که جای بخیه‌های ناشی از عمل مثل قبل نخواهد شد. این مقدار جراحت در افراد متفاوت و متغیر است. به طور کلی، اسکارها و جای زخم‌های مختلف در پوست بدن، طبق طبقه‌بندی زیر مرتب می‌شوند:

 

  • اسکار هیپرتروفیکاسکارهای هیپرتروفیک به اسکارهایی گفته می‌شود که برآمده و قرمز رنگ هستند. این اسکارها معمولاً با احساس درد و خارش در فرد همراه هستند. عموماً جای زخم‌هایی که تازه هستند به این شکل در می‌آید. در روزهای ابتدایی دوره نقاهت عمل ماموپلاستی نیز به احتمال زیاد با این نوع از اسکارها روبرو خواهید بود.

     

  • اسکار کلوئید (Keloid)اسکارهای کلوئید تشابه زیادی به اسکار هیپرتروفیک دارند. این اسکارها همچون اسکارهای هیپرتروفیک قرمز رنگ و برآمده بوده اما گرایش به گسترش و رشد در خارج از مرزهای زخم‌های اولیه دارند. این نوع از اسکارها با گذشت زمان، ضخیم‌تر و محکم‌تر شده و همانند اسکارهای هیپرتروفیک، دردناک می‌شوند.

     

  • اسکار انقباضیاسکارهای انقباضی اغلب در اثر سوختگی یا آسیب‌های شدید در بخش بزرگی از پوست ایجاد می‌شوند. این اسکارها در مواقعی ایجاد می‌شوند که ساختار پوست از بین برود و ارتباط قابل توجهی در ایجاد محدودیت‌های حرکتی و انعطاف‌پذیری پوست خواهند داشت.

     

  • اسکار صورتاسکارهای صورت شامل طیف عظیمی و گستره هستند. جای جوش و زخم‌های باقیمانده از ضربه‌های واردشده به صورت می‌توانند به عنوان اسکار صورت شناخته شوند. این نوع از اسکارها تاثیر نامطلوب بر اعتمادبه‌نفس و ظاهر فرد خواهند داشت.

 

شاید شما هم تا به حال با کسانی روبه‌رو شده باشید که بینی‌شان با جراحی فرم خیلی خوبی پیدا کرده اما وقتی از نزدیک به آنها نگاه می‌کنید جای بخیه زیر پره‌های بینی‌شان کاملا مشخص است. به هر حال با ایجاد هر زخم یا برش عمیق روی پوست جای آن تا حدودی باقی می‌ماند اما امروزه راهکارهایی معرفی شده‌اند که با کمک آن‌ها می‌توان جای زخم و بخیه را به حداقل می‌رساند.

شاید گمان کنید هرچه تعداد بخیه‌ها بیشتر باشد احتمال باقی ماندن جای آن افزایش می‌یابد اما این موضوع صحیح نیست و عکس آن حقیقت دارد. در واقع هرچه تعداد بخیه‌ها بیشتر باشد، فشار روی زخم کمتر می‌شود و زخم یکنواخت‌تر پخش می‌شود در نتیجه احتمال جا ماندن اثر زخم روی پوست کمتر می‌شود.

 

مراقبت‌های بعد از عمل زیبایی سینه

خوابیدن بعد از عمل ماموپلاستی

به منظور جلوگیری از عوارض و همچنین کاهش تورم، در هفته‌های اول (2 تا 4 هفته) بعد از جراحی فقط به پشت بخوابید و شما به حداقل 8 ساعت خواب در روز نیاز دارید. از دراز کشیدن به مدت طولانی بپرهیزید. توصیه می‌شود که بالش‌هایی را در بالا تنه قرار دهید تا باعث کاهش فشار در ناحیه عمل، کاهش تورم و درد ‌شود. مدت زمان بهبودی تا حد زیادی به خصوصیات فردی بدن، سن بیمار و… بستگی دارد که داشتن یک رژیم غذایی کامل، استفاده از سبزیجات و میوه‌های تازه به شما کمک می کند تا بدن ویتامین‌ها و مواد مغذی لازم را تأمین کند.

 

ورزش بعد از ماموپلاستی

طبق نظر جراح، دو هفته پس از عمل جراحی و حتما بعد از کشیدن بخیه‌ها، بهتر است ماساژ دادن جای بخیه‌ها را شروع کنید. این ماساژها روزانه دو تا سه بار به مدت ده دقیقه انجام دهید تا خون‌رسانی به بافت‌ها به خوبی انجام شود. ماساژها باید توسط یک همراه که آشنا به حرکات است انجام شود.

  • حرکات دایره‌ای: این روش به این صورت است که با استفاده از دو انگشت خود، حرکات دایره‌ای روی جای زخم‌ها ایجاد می‌کنید.
  • حرکات افقی و عمودی: حرکت انگشتان در جهت چپ و راست روی جای زخم‌ها، حرکت افقی نامیده می‌شود. به همین صورت حرکات عمودی نیز شامل حرکات ملایم انگشتان در جهات بالا و پائین می‌باشد.

یکی از سوالات شایعی در بین مردم این است که بعد از ماموپلاستی می‌توان ورزش کرد؟ در حقیقت باید گفت تا زمانی که کامل بهبود نیافته‌اید ورزش نکنید. البته این به این معنا نیست که هیچ تحرکی نداشته باشید. بعد از هفته سوم شروع به پیاده روی آهسته کنید. بعد از یک ماه شروع به ورزش‌های هوازی و سبک کنید. در هفته ششم تا هشتم انجام ورزش هایی نظیر دو، دوچرخه سواری تردمیل و شنا بلامانع می باشد. در هفته دوازدهم تا هجدهم انجام حرکات ورزشی شدید بدنسازی با وزنه و ورزش‌های استقامتی را می‌توان انجام داد.

روش‌های درمان غیرجراحی

روش‌های غیر جراحی یک روش غیر تهاجمی است که درصورتی که جای بخیه بعد از عمل شدید نبوده و طبق نظر جراح بدون عمل قابل محو شدن باشد از روش‌های غیر جراحی استفاده می‌شود. این  روش‌های درمانی شامل موارد مختلفی هستند از جمله:

 

  • تزریق ژل به بافت نرم پوست: تزریق فیلر مانند ژل استاندارد یا چربی خود فرد به اسکار، فرورفتگی‌های آن را پر کرده و هم‌سطح پوست اطراف می‌کند. مقدار ماده تزریق شده بستگی به اندازه و سفتی اسکار دارد. بهبود با این روش فوری است اما اغلب نتایج به طور دائمی باقی نمی‌ماند.
  • استفاده از کرم‌های تجویز شده

روش‌های درمان جراحی

درصورتی که میزان جراحت وارد شده به بدن زیاد باشد از روش‌های جراحی برای از بین بردن جای بخیه استفاده می‌شود.

  • بریدن جای زخم: با بریدن جای زخم‌ و اسکارهای ضخیم و استفاده از چند لایه بخیه روی آن، اینکار صورت می‌گیرد. هدف از این روش، ایجاد لایه‌ای نازک‌تر از جای زخم و اسکارهاست که کمتر به چشم می‌آید.

 

  • پیوند پوست: روش پیوند پوست یا جراحی گرافت در مقایسه با سایر روش‌های جراحی، شامل مراحلی پیچیده‌تری می‌باشد. این نوع از جراحی‌ها معمولاً برای جای بخیه‌هایی استفاده می‌شوند که بخش‌های بزرگی از پوست را تحت تاثیر خود قرار داده باشد. در این روش از یک تکه پوست سالم از بخش دیگری از بدن، به عنوان بافت پیوندی در محل زخم استفاده می‌شود. در این شرایط لازم است انتقال پوست با بافت چربی، رگ‌های خونی و حتی گاهی اوقات عضلات متصل به پوست همراه باشد.

 

نکته قابل توجه این است که درمان جای بخیه با جراحی، مستلزم طی کردن دوره نقاهت مختص به خود خواهد بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *