جراحی سینه

سینه یکی از حساس‌ترین عضو بدن بانوان است که نقش بسزایی در زیبایی ظاهری دارد. زیبایی سینه در داشتن اندامی زیبا و متناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا نامتناسب بودن انداره سینه نسبت به بقیه اجزای بدن موجب کاهش اعتماد به نفس در فرد و سرخوردگی وی می‌شود. بهترین راه حل برای خاتمه دادن به این مسئله، جراحی زیبایی سینه است. در واقع جراحی سینه برای رفع ایرادات ظاهری و ساختاری سینه بانوان طراحی شده است. 

در این عمل، جراح با بررسی آناتومی بدن بیمار و شرایط و با در نظر گرفتن انتظارات فرد، اقدام به ترمیم و زیباسازی پستان می‌کند. این جراحی نه تنها در بین زنان بلکه در بین مردان هم رواج دارد. این جراحی در بین مردان با عنوان ژنیکوماستی که برای کوچک کردن سینه مردان استفاده می‌شود، کاربرد دارد.

توصیه می‌شود جراحی زیبایی سینه توسط فوق تخصص جراحی پلاستیک انجام شود تا مطلوب‌ترین نتیجه حاصل شده و از بروز عوارض جلوگیری شود.

 

انتخاب بهترین جراح زیبایی سینه

انتخاب جراح ماهر یکی از دغدغه‌های مهم برای بانوانی است که قصد انجام جراحی سینه را دارند. یکی از بهترین شاخص‌های آموزشی یک پزشک، دارابودن دانشنامه بورد می‌باشد. از جراح خود در مورد داشتن دانشنامه بورد تخصصی جراحی پلاستیک سوال نمائید، چرا که این دانشنامه تنها مدرکی است که نمایانگر صلاحیت فرد برای انجام جراحی پلاستیک صورت و سایر نواحی بدنی است .

 

هر جراح پس از گذراندن دوره ۷ ساله پزشکی عمومی، یک دوره تخصصی ۴ ساله را طی می‌کند تا جراح عمومی شود. پس از آن ممکن است در زمینه جراحی و درمان‌های مربوط به هر بخش از بدن، یک دوره فوق تخصصی را نیز بگذراند. در زمینه عمل‌های جراحی زیبایی صورت و بدن نیز یک رشته خاص فوق تخصصی وجود دارد. پزشکی که ۵ سال دوره فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و زیبایی را طی می‌کند، برای انجام انواع عمل‌های زیبایی صورت و بدن، از جمله جراحی سینه، آموزش می‌بیند.

از آنجایی که سینه‌ها یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن زنان برای ایجاد جذابیت‌های زنانه و حفظ اعتماد به نفس هستند، بهتر است برای انجام جراحی‌های تغییر فرم و اندازه سینه به پزشکی مراجعه کنید که در زمینه جراحی‌های سینه بیشترین تخصص و دانش را داشته باشد. بدون شک پزشکانی که در دانشگاه‌های مطرح ایران و دنیا تحصیل کرده و دانش بروزی دارند، گزینه‌های مناسب‌تری برای انتخاب به عنوان جراح سینه هستند. با انتخاب بهترین جراح سینه از وقوع خسارات و عوارض احتمالی بعد از جراحی سینه که ممکن است برای بیمار به همراه داشته باشد را کاهش دهید.

 

ویژگی‌های بهترین جراح سینه

بهترین جراح سینه جراحی است که با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته اقدام به انجام روش‌های مختلف فرم دهی و زیباسازی سینه متناسب با بدن هر فرد ایجاد می‌نماید. جراح باید سلامت فرد را اولویت کار خود قرار دهد و هدف فرد را از انجام عمل جراحی سینه مورد بررسی قرار دهد و با توجه به مهارت و تخصص خود در روش‌های مدرن پزشکی به درمان و جراحی سینه بیمار بپردازد. 

به همان میزان که تخصص و مهارت جراح مهم است، به همان میزان هم برخورداری از اخلاق حرفه‌ای و حسن شهرت نیز اهمیت دارد. جراح بعد از معاینه حضوری بیمار و بررسی شرایط و مشکل فرد، برای آن دسته از بیمارانی وقت جراحی تعیین می‌کند که واقعا به این جراحی نیاز دارند در غیر اینصورت راه حل مناسب را در اختیار فرد قرار می‌دهد.

انجام عمل‌های زیبایی بسیار و ارائه عکس و فیلم از نمونه جراحی‌ها، یکی دیگر از نشانه‌های  انتخاب بهترین جراح لیفت سینه است و در واقع نشان دهنده مهارت و اعتماد به نفس جراح در تخصص خود است.

 

جراحی زیبایی سینه و انواع آن

جراحی سینه شامل طیف گسترده‌ای از اعمال جراحی می‌شود که نوع آن نسبت به نیاز بیمار و با توجه به حالت فیزیکی بدن وی تعیین می‌گردد. به عنوان مثال ممکن است برای زیبایی پستان نیاز به جراحی پروتز سینه، جراحی لیفت سینه و جراحی کوچک کردن سینه به صورت ترکیبی و همزمان داشته باشید. اکیداً توصیه می‌شود جراحی زیبایی سینه را توسط بهترین جراح سینه انجام دهید چرا که نتایج برخی از جراحی‌های زیبایی سینه غیرقابل بازگشت بوده و در صورت عدم رضایت شما، راهی برای بازگشت به شرایط اولیه وجود نخواهد داشت.

 

متداول‌ترین جراحی‌های زیبایی سینه

  • بزرگ کردن سینه‌ با پروتز
  • کم کردن و کوچک کردن سایز سینه‌
  • ژنیکوماستی
  • ماستوپکسی و یا لیفت سینه‌
  • تزریق ژل در سینه
  • تزریق چربی در سینه‌
  • بازسازی سینه بیماران مبتلا به سرطان

 

بزرگ کردن سینه‌ها با پروتز

ماموپلاستی افزایشی یک روش تهاجمی برای افزایش حجم و برجسته کردن سینه‌های کوچک بانوانی است که کوچک بودن سینه‎‌های آ‌ها باعث کاهش اعتماد به نفسشان شده است، زنانی که ساختار و ظاهر سینه‌هایشان به دلایلی از جمله شیردهی و بارداری تغییر کرده است و یا زنانی که نسبت به شرایط سینه‌های نامتقارنی دارند، انجام می‌شود.

 

انواع پروتز سینه از نظر ماده تشکیل دهنده

1. پروتزهای سالینی

به این پروتز ها نمکی گفته می شود و دارای جدار سیلیکونی غیر قابل نفود هستند که با آب و نمک استریل پر شده اند و اگر براثر دلایلی مختلفی این لایه پاره شود این مایع از پوسته بیرون آمده و بعد از مدتی توسط بدن حل می شود.

2. پروتزهای سیلیکونی

این نوع از پروتز ها همان طور که از اسمشان پیداست از ژل های سیلیکون ساخته شده اند و ترکیبات مختلفی از سیلیکون با ویژگی های متفاوت در آن به کار برده شده است. می توان از مهم‌ترین ویژگی‌های این پروتز ها به شبیه بودن آنها به بافت سینه اشاره کرد.در صورتی که لایه این پروتز ها آسیب بیبند ژل های درون آن یا در داخل لایه قرار می گیرند و یا به فضای اطرف وارد می شوند.

کاهش و کوچک کردن سایز سینه‌ها

ماموپلاستی کاهشی(جراحی کوچک کردن سایز سینه) یک جراحی پلاستیک زیبایی است که برای زنانی که به دلایلی از جمله عوامل ژنتیکی، تغییرات هورمونی، استفاده از برخی داروها دارای سینه‌های بزرگ هستند، انجام می‌شود. این در حالی است که این جراحی برای برخی از زنان جنبه درمانی دارد و بمنظور کاهش درد و رفع مشکلات حرکتی انجام می‌شود.  در طول این جراحی چربی و بافت اضافه از سینه خارج می‌شود و بیمار می‌تواند سینه‌هایی با چارچوب بدنی خود داشته باشد. همانطور که گفته شد در این جراحی با خارج کردن بافت، چربی و غدد اضافی سینه، حجم سینه را کاهش می‌دهند.

 

ژنیکوماستی

به رشد غیر طبیعی و بیش از حد سینه‌ها در مردان که ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد ژنیکوماستی گفته می‌شود. در واقع به جای رشد کردن چربی، غده در پستان بزرگ می‌شود. این عارضه ممکن است در هر دو طرف سینه اتفاق بیفتد اما در برخی موارد فقط یک طرف سینه بزرگ می‌شود. گاهی اوقات بزرگی بافت سینه مردان تنها به دلیل چاقی بوده و امری طبیعی می‌باشد. مهم‌ترین علائمی که با مشاهده آن‌ها باید به پزشک متخصص مراجعه کنیم:

  • ورم و بزرگی بافت پستان
  •  درد در این ناحیه
  • حساسیت نسبت به لمس پستان ها
  • ترشح از نوک پستان (یکی یا هردو)

 

فوق تخصص جراحی پلاستیک با معاینه فیزیکی ساده می‌تواند ژنیکوماستی را تشخیص دهد. این جراحی به دو روش انجام می‌شود. 

 

لیفت سینه (ماستوپکسی)

جراحی زیبایی برای بالا کشیدن و خوش‌فرم کردن پستان‌های افتاده است. جراح پلاستیک با بالا کشیدن سینه و سفت کردن بافت‌های اطراف آن، موجب تغییر شکل و جوانی پستان‌ها می‌شود. هدف از ماستوپکسی بزرگ کردن سینه نیست بلکه بالا کشیدن سینه و نوک آن، گردتر کردن پستان و کاهش اندازه آرئول(هاله اطراف نوک سینه) که به مرور زمان رشد می‌کند، است. اگر سینه‌هایتان کوچک است و یا پس از زایمان و در دوران شیردهی حجمی از آن کاهش یافته است، انجام عمل بزرگ کردن سینه( پروتز سینه) همراه با ماستوپکسی( که به این روش جراحی پروتزپکسی گفته می‌شود) می‌تواند به طور همزمان، سفتی و سایز آن‌ها را افزایش دهد.

 

تزریق ژل و چربی در سینه‌ها

این جراحی، نوعی جراحی‌هایی است که برای برجسته کردن سینه با استفاده از ژل کاربرد دارد. بهتر است این جراحی برای کاهش عوارض و حساسیت، حتماً توسط بهترین دکتر جراح سینه انجام شود. چرا که علاوه بر توانایی در انجام جراحی، پزشک باید توانمندی لازم در ایجاد شکل قرینه در سینه‌ها را نیز داشته باشد. برای تزریق ژل در سینه، از ژل‌هایی با جنس سیلیکون استفاده خواهد شد.

 

تزریق چربی در بین عموم رواج دارد. در این روش نیز پزشک ابتدا با دستگاه لیپوساکشن، مقدار مورد نیاز چربی را از قسمت دیگر بدن بیمار خارج می‌کند. سپس این چربی‌ها به سینه تزریق خواهند شد. میزان چربی برداشت شده و تزریق شده در سینه، به نظر پزشک و شرایط بیمار بستگی دارد.

 

جراحی ترمیم سینه پس از سرطان پستان

جراحی ترمیم سینه یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که در خصوص سرطان پستان انجام می‌شود. هدف از بازسازی پستان برگرداندن سلامتی، زیبایی ظاهری و افزایش اعتماد به نفس بیمار است. 

 

جراحی سرطان سینه شامل روش‌های متفاوتی است، از جمله:

1. جراحی برای ترمیم و بازسازی پستان، پس از ماستکتومی

در این روش در صورتی که تومور سرطانی بدخیم نباشد و در پستان پخش نشده باشد و اندازه آن خیلی بزرگ نباشد می‌توان پستان را حفظ کرد. بعبارت دیگر در این روش قسمت عمده‌ای از سینه حفظ شده و فقط قسمتی از آن برداشته می‌شود. سپس وسیله‌ای به نام «اکسپندر» زیر عضله سینه قرار می‌دهند که مثل بادکنکی است که در ابتدا خالی است و هر چند روز مقداری سرم نمکی داخل آن تزریق می شود. این کار به مرور زمان باعث افزایش حجم آن و در نتیجه اتساع پوست می‌شود و جای کافی زیر پوست برای قرارگیری پروتز مناسب خواهد بود. سپس طی یک جراحی کوچک اکسپندر را خارج می‌کنند و پروتز سینه به جای آن قرار می‌گیرد.

 

2. جراحی ماستکتومی و ترمیم و بازسازی پستان به صورت همزمان 

بیمارانی که پس از عمل جراحی برداشتن سینه نیازی به رادیوتراپی ندارند میتوان همزمان با برداشتن سینه مقداری از پوست را نگه داشت و پروتز سینه را در محل مناسب جای داد به این روش، روش بازسازی همزمان یا بلافاصله می‌گویند.

سه روش برای ترمیم پستان وجود دارد:

  • ترمیم سینه با استفاده از پستان مصنوعی

انواع پستان مصنوعی در بیمارانی کاربرد دارد که نمی توانند از بافت های طبیعی بدن خود استفاده نمایند. همچنین کسانی که نمی‌خواهند اثر بخیه در جای دیگری از بدن آن‌ها (محلی که قرار است از آنجا بافت برداری صورت گیرد) به وجود آید. این روش در بیمارانی که پرتودرمانی روی قفسه سینه داشته‌اند روش مناسبی نمی باشد، زیرا پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده است.

 

  • بازسازی سینه با استفاده از پستان مصنوعی همراه با بافت‌ بدن

پستان مصنوعی همیشه به تنهایی برای ایجاد برآمدگی پستان کفایت نمی‌کند، به ویژه اگر روی قفسه سینه به اندازه کافی پوست وجود نداشته باشد. در این حالت بافت سالمی از محل دیگری در بدن می‌تواند برای پوشش این قسمت استفاده شود.

 

  • بازسازی پستان با استفاده از بافت بدن

بازسازی پستان با استفاده از بافت طبیعی بدن نوعی جراحی است كه در آن پستان با استفاده از نسوج سایر قسمت‌های بدن مثلا پوست و نسج اضافه زیر ناف یا عضلات پشت قفسه سینه و یا سایر بافت‌های طبیعی بدن جایگزین می‌شود .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *