ماموپلاستی افزایشی
ماموپلاستی افزایشی یک روش تهاجمی برای افزایش حجم و برجسته کردن سینههای کوچک بانوانی است که کوچک بودن سینههای آها باعث کاهش اعتماد به نفسشان شده است، زنانی که ساختار و ظاهر سینههایشان به دلایلی از جمله شیردهی و بارداری تغییر کرده است و یا زنانی که نسبت به شرایط سینههای نامتقارنی دارند، انجام میشود. جراحی بزرگ کردن سینه شامل قرار دادن ایمپلنت سینه در زیر بافت سینه یا عضلات قفسه سینه است. برای برخی خانمها، این نوع از جراحی، راهی برای بالا بردن اعتماد به نفس و برای برخی دیگر میتواند بخشی از ترمیم سینه در جراحی بازسازی پستان در شرایط مختلف باشد.انواع روش برای بزرگ کردن سینه
بهتر است قبل از انجام ماموپلاستی مزایا، معایب و روشهای جایگزین را بررسی کنید. شما میتوانید در این زمینه با فوق تخصص جراحی پلاستیک مشورت نمایید.- تزریق ژلبرای حجیمتر کردن بافتهای پستان از تزریق ژل استفاده میکنند. محبوبترین ژل تزریقی اسید هیالورونیک که خواص دیگری به جز شکل دهی دارد. در واقع ان ماده یه طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد.
- تزریق چربیامروزه با برداشتن چربی از بدن فرد و تزریق آن در پستانها امکان بزرگ کردن سینهها تا یک سایز وجود دارد.
- استفاده از پروتز
انواع پروتز سینه
انواع پروتز سینه از نظر ماده تشکیل دهنده
- پروتزهای سالینیبه این پروتز ها نمکی گفته می شود و دارای جدار سیلیکونی غیر قابل نفود هستند که با آب و نمک استریل پر شده اند و اگر براثر دلایلی مختلفی این لایه پاره شود این مایع از پوسته بیرون آمده و بعد از مدتی توسط بدن حل می شود.
- پروتزهای سیلیکونیاین نوع از پروتز ها همان طور که از اسمشان پیداست از ژلهای سیلیکون ساخته شده اند و ترکیبات مختلفی از سیلیکون با ویژگیهای متفاوت در آن به کار برده شده است. میتوان از مهمترین ویژگیهای این پروتزها به شبیه بودن آنها به بافت سینه اشاره کرد. در صورتی که لایه این پروتزها آسیب بیبند ژل های درون آن یا در داخل لایه قرار می گیرند و یا به فضای اطرف وارد میشوند.
از لحاظ شکل پروتزهای سینه
- گرد
- برجستگی کم Low profile
- برجستگی زیاد high Profile
- برجستگی خیلی زیاد Ultra high profile
- قطره اشکی
نحوه انجام جراحی بزرگ کردن سینه
پروسه جراحی زیبایی سینه تحت بیهوشی عمومی انجام میشود. آناتومی بدن هر شخص منحصر بفرد است به همین دلیل انتخاب پروتز سینه با توجه به پهنا و بافت سینه صورت میگیرد. بهتر است قبل از آماده شدن برای جراحی درمورد اندازه و شکل و نوع پروتز با فوق تخصص جراحی پلاستیک خود مشورت کنید. بعد از انتخاب نوع و اندازه مناسب پروتز، محل ایجاد برشها و قرارگیری پروتز تعیین خواهد شد. ابتدا برش زده و فضای مناسب برای قرارگیری پروتز در نظر گرفته میشود. در این عمل، جراح در سه محل متفاوت (زیر بغل، هاله دور سینه، چین دور سینه یا دور ناف) برش ایجاد کرده و پروتز را وارد میکند. بدن پروتز را در جای وارد شده نگه میدارد و از تکان خوردن آن جلوگیری میکند و نهایتا جراح بعد از قرار دادن پروتز برش را بخیه میزند.جاگذاری پروتزها
کاشت پروتز در ناحیه پستان، روشهای مختلفی دارد که براساس شرایط و فرم بدنی فرد، توسط جراح مشخص میشود.- پروتز سینه روی عضلهبا قرار دادن پروتز در بالای عضله سینهای و زیر بافت چربی سینه و غدهی پستانی بمنظور ایجاد برجستگی بیشتری قرار میگیرد. این تکنیک اغلب برای زنانی که دارای مقدار کافی از بافت طبیعی سینه هستند، استفاده میشود. در این روش، در صورت حرکت بازوها، پروتز در ناحیه سینه جابهجا نمیشود.
- پروتز سینه زیر عضلهدر صورتی که فرد مقدار کافی از بافت طبیعی سینه نداشته باشد، برای قرار دادن پروتز از تکنیک زیر عضلهای استفاده میشود. پروتز سینه، ایمپلنتی اضافی و غیرطبیعی است که برای خوشفرم کردن سینه، در این ناحیه قرار میگیرد. معمولاً، برای جلوگیری از مشخص شدن حالات غیرطبیعی پروتز سینه، آن را زیر عضلات این ناحیه قرار میدهند. در این روش، با جابهجایی بازوها، امکان حرکت پروتز سینه وجود دارد. پروتز در عضلات زیری پستان دارای نتیجه بهتر و در هنگام شیردهی در مادران کمترین تاثیر خواهد گذاشت. روش جایگذاری زیر عضلهای همچنین موجب بهبود تصویربرداری ماموگرافی شده و کاهش خطر انقباض کپسولی میگردد.
محل قرارگیری پروتز سینه
- خط چین سینهبرشی در زیر سینه و در خط چین طبیعی خود آن ایجاد میشود. در این روش با مهیا شدن امکان کنترل بیشتر برای قرار دادن پروتز چه در بالا و چه در پایین عضله، ایجاد جای زخم به حداقل میرسد زیرا برش در محل چین سینه پنهان میشود. در این روش به دلیل کاهش آسیب به چند مجرای شیری در هنگام برش معمولا برای زنانی که میخواهند توانایی شیردهی خود را از دست ندهند، استفاده میشود.
- زیر بغلبا استفاده از برش زیر بغل با قرار گرفتن پروتز از این ناحیه، جای زخم پنهان میشود.
- اطراف نوک سینهبرش در اطراف نوک سینه اغلب برای زنانی که چندین عمل سینه را انجام میدهند، مورد استفاده قرار میگیرد. با قرار گرفتن پروتز از طریق نیمهی پایین نوک سینه، هر گونه جای زخم مخفی میگردد. اما گاهی برش هلالی اطراف دور نوک سینه، خطر بروز مشکل در شیردهی را افزایش می دهد.
قبل از تصمیم برای جراحی، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- ایمپلنتهای سینه از افتادگی سینهها پیشگیری نمیکنند. برای اصلاح افتادگی سینهها، همراه جراحی سینه، لیفت سینه را هم باید انجام شود.
- احتمال افتادگی ایمپلنت در جراحی سینه وجود دارد. همچنین، سینهها نیز دچار پیری میشوند و فاکتورهایی چون افزایش یا کاهش وزن ممکن است ظاهر سینهها را تغییر دهند. در این زمان انجام مجدد جراحی بزرگ کردن سینه توصیه میشود.
- بعد از انجام پروتز سینه ماموگرافی ممکن است پیچیدهتر انجام میشود. اگر شما جراحی بزرگ کردن سینه را انجام دادهاید، علاوه بر ماموگرافی معمول، به یک عکسبرداری تخصصی تر نیاز دارید.
- برخی خانم ها می توانند بعد از جراحی سینه به طور موفقیت آمیز به شیردهی ادامه دهند. اما برخی دیگر بعد از ماموپلاستی افزایشی در شیردهی دچار مشکل میشوند.
- ممکن است بعد از جراحی که برای برداشتن ایمپلنت انجام میدهید، به جراحی دیگری برای لیفت سینه یا سایر جراحی های ترمیمی برای کمک به بازسازی ظاهر سینهها نیاز داشته باشید.
- اگر سیگار می کشید، جراح از شما میخواهد که قبل از جراحی سینه آن را ترک کنید.
پروتز سینه و شیردهی
در صورتیکه پروتز سینه انجام دادهاید میتوانید به راحتی به نوزادتان شیر بدهید. هرچند این امکان با نوع جراحی شما در ارتباط است اما اکثر روشهای جراحی تأثیری بر شیردهی افراد ندارند. اگرچه برشهای ایجادشده زیر خط پایین سینه یا در زیر بغل معمولاً مشکلی ایجاد نمیکند، اما گاهی برش هلالی اطراف دور نوک سینه، خطر بروز مشکل در شیردهی را افزایش میدهد. بهتر است قبل از انجام پروتز سینه، با جراح خود در مورد اینکه قصد دارید در آینده به کودک خود شیر دهید، صحبت کنید. در این صورت جراح میتواند برای جلوگیری از مشکلات آتی، بهترین روش جراحی را به شما پیشنهاد دهد. حتی ممکن است جراحی پروتز سینه را تا اتمام بارداری و شیردهی به تعویق بیندازید. به طور کلی اطلاع دادن به جراح، میتواند نتایج غیر منتظره را تا حد فراوانی کاهش دهد.پروتز سینه و سرطان
افرادی هستند که به دلیل احتمال سرطان از انجام پروتز سینه وحشت دارند. اما به گفته متخصصان رابطهای بین سرطان سینه و پروتز سینه به هر نوعی وجود ندارد و اینکه با انجام پروتز سینه ریسک و خطر سرطان بالا میرود به هیچ وجه درست نیست. پیشرفت تکنیکهای ماموگرافی در سالهای اخیر رادیولوژیستها این امکان را پیدا کردهاند تا جایی که ممکن است قسمتهایی از بافت اصلی سینه را که زیر پروتز سینه پنهان است ببینند و بافت سرطانی را تشخیص دهند.عوارض جراحی ماموپلاستی
ماموپلاستی افزایشی نسبتا روشی ساده و مشخص است. در جراحی ماموپلاستی افزایشی همانند سایر جراحیها، برخی عوارض و اثرات ناخواسته وجود دارند. عوارض جراحی بزرگ کردن سینه ممکن است، شامل موارد زیر باشد:- سینههای دردناک
- عفونت
- ممکن است حساسیت در پستان، نوک پستان یا هر دو، موقتا تغییر کند.
- پارگی پروتز یا نشتی از آن
- خونریزی
- تجمع مایعات
- انقباض کپسولی، به سخت شدن ناحیه اطراف پروتز اطلاق میشود. ایجاد بافت کپسولی میتواند باعث تغییر شکل پروتز و درد شود.
- ممکن است زخمها قرمز، ضخیم و دردناک شوند. گاهی اوقات حتی به عمل جراحی اضافه نیاز است.
بدون دیدگاه